Jó hír jött az EU-ból

Az idei harmadik negyedévben az Európai Unió egészében 0,4 százalékkal, az euróövezetben pedig 0,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság az azt megelőző három hónapos időszakhoz képest - derült ki az unió statisztikai hivatalának (Eurostat) legfrissebb jelentéséből.
MTI-Eco, 2015. december 15. kedd, 18:34
Fotó: Reuters

A kedden nyilvánosságra hozott helyzetértékelés szerint az előző év azonos időszakához képest 1,1 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma az Európai Unió egészében és az euróövezetben egyaránt.

Az Eurostat szezonális hatásoktól megtisztított becsült statisztikája szerint az EU-ban 229,8 millió embert foglalkoztattak az idei harmadik negyedévben, akik közül 151,1 millió embernek az eurózónában volt állása.

A tagállamok közül negyedéves alapon Észtországban (2,1 százalék), Magyarországon (0,8 százalék), valamint Írországban, Spanyolországon és Luxemburgban (0,6 százalék) nőtt legnagyobb mértékben a foglalkoztatottak száma. A legnagyobb visszaesést Horvátországban (mínusz 0,6 százalék), Portugáliában (mínusz 0,5 százalék) és Máltán (mínusz 0,3 százalék) mérték az első negyedévben.

HOZZÁSZÓLÁSOK