Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idén augusztusban az előző havihoz képes szezonális kiigazítással a várt 0,5 százalék helyett 1,4 százalékkal nőtt az euróövezet 19 tagállamában az ipari termelés a júliusi 0,3 százalékos növekedés után.

Éves bázison az ipari termelés augusztusban 3,8 százalékkal nőtt az euróövezetben a várt 2,5 százalék helyett, a júliusi 3,6 százalékos éves növekedés után. Az Európai Unió 28 tagállamában 1,7 százalék volt az ipari termelés havi növekedése és 3,9 százalékos az éves - írja az MTI.

Havi bázison az ipari termelés legnagyobb növekedését a Cseh Köztársaságban regisztrálták augusztusban, 14,3 százalékosat. Máltán 5,4 százalék, Portugáliában 4,7 százalék volt a havi növekedés. Az ipari termelés az előző havihoz képest Hollandiában 2,3 százalékkal csökkent augusztusban, Svédországban 1,8 százalékkal, Franciaországban és Finnországban pedig 0,4 százalékkal. (A német adat is megugrott.)

Az egy évvel korábbihoz képest augusztusban Litvániában nőtt a legnagyobb mértékben az ipari termelés, 13,1 százalékkal. Lettországban 12,1 százalékos, Romániában 10,3 százalékos volt az éves növekedés. Csökkenést viszont az egy évvel korábbihoz képest csak Hollandiában regisztráltak augusztusban, 1,8 százalékosat.