Jó hír jött az USA-ból

A vártnál nagyobb mértékben, 11 havi csúcsra nőtt decemberben az Egyesült Államok feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe - közölte csütörtökön a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.
MTI, 2014. január 2. csütörtök, 15:44
Fotó: Napi.hu

A novemberi 54,7 pontról 2013 decemberében 55,0 pontra, 11 havi csúcsra emelkedett az Egyesült Államok feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a Markit Economics gazdaságkutató intézet szerint. A decemberi BMI előzetes értéke 54,7 pont volt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

A decemberrel végződő három hónap átlaga 53,8 pontra emelkedett a szeptemberrel végződő három hónap 53,2 pontos átlagáról, ami a feldolgozóipari teljesítmény javulását jelzi.

"A decemberi BMI a recesszió vége óta az egyik legerősebb negyedév végére tett pontot. A feldolgozóipar erőteljes lökést adott a negyedik negyedévben a GDP-növekedésnek, amit évesítve legalább három százalékos lehet" - kommentálta a decemberi amerikai beszerzésimenedzser-indexet Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza.

usa
HOZZÁSZÓLÁSOK