Jó hír jött az USA-ból

A vártnál 6 ezer fővel kevesebb, 289 ezer új munkanélküli segélykérelmet nyújtottak be az Egyesült Államokban a december 13-ai héten - az Amerikai Munkaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint. A bejelentés pillanatában érdemi pénz- és tőkepiaci reakció nem történt.
portfolio.hu, 2014. december 18. csütörtök, 14:58
Fotó: Reuters

A vártnál kevesebb munkanélküli jelent meg segélyért a múlt héten az USA-ban: a piac 295 ezres számot várt volna a munkapiac egyik legdinamikusabb indikátora kapcsán, ezt alulmúlva, 289 ezer fővel nőtt a friss segélykérelmek száma, míg a továbbra is munkanélküli segélyen élők száma 2,373 milliót mutatott. Historikusan, 4 heti összehasonlításban 298 ezer 750 főre csökkent a mutató az előző havi 299 ezer 500 fős felülvizsgált érték után.

Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma (Labor Department) heti rendszerességgel közöl adatokat az újonnan regisztrált munkanélküli segélykérelmek számának alakulásáról. A segélykérők számának emelkedése (csökkenése) romló (javuló) munkaerőpiaci feltételekre utal. A négyhetes mozgóátlag tompítja a jelentősebb heti elmozdulásokat. A friss adatok csütörtök délutánonként látnak napvilágot.

HOZZÁSZÓLÁSOK