Jó hír jött az USA-ból

Az amerikai kiskereskedelmi forgalom januárban a vártnál nagyobb mértékben nőtt, de jóval elmaradt a bővülés üteme a decemberi szinttől, jelezve, hogy az amerikai gazdaság növekedése lassulhat a folyó negyedévben.
Papp Zsolt, 2017. február 15. szerda, 15:27
Fotó: Napi.hu

Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy szezonálisan kiigazítva januárban 0,4 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom a decemberi 1 százalékos növekedés után. Szakértők szerényebb, 0,1 százalékos januári kiskereskedelmi forgalomnövekedést vártak - írja az MTI.

Tavaly januárhoz képest a kiskereskedelmi forgalom 5,6 százalékkal nőtt.  A járműeladások nélküli januári forgalom 0,8 százalékkal nőtt a decemberi 0,4 százalék emelkedés után. A szakértői várakozásokban 0,4 százalékos járműeladások nélküli januári forgalomnövekedés szerepelt.

Januárban az autóértékesítés 1,2 százalékkal csökkent a decemberi 2,9 százalékos növekedést követően. Januárban a benzintöltő állomások forgalma 2,3 százalékkal nőtt, az éttermek és bárok forgalma 1,4 százalékkal bővült, az építőanyagok értékesítésével foglalkozó üzletek forgalma pedig 0,3 százalékkal emelkedett.

Az Egyesült Államokban a lakossági fogyasztás felelős a gazdasági teljesítmény kétharmadáért.

HOZZÁSZÓLÁSOK