Jó hír jött Kínából

Novemberben három havi csúcsra emelkedtek a kínai szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexek (BMI) a Caixin gazdaságkutató intézet felmérésében.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 5. kedd, 09:29
Fotó: Pixabay

Novemberben 51,9 pontra, augusztus óta a legmagasabb értékre emelkedett a Caixin szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index az októberi 51,2 pontról. A piac a ténylegesnél kisebb értékre, 51,5 pontra számított novemberre - számol be az MTI.

A mutatót a három hónapja legnagyobb ütemben beérkező új megrendelések, a foglalkoztatás növekedése, valamint az üzleti bizalom javulása emelte meg novemberben. A szolgáltatóipar novemberben kismértékben megemelte az árait is, de ez az emelés is a legnagyobb mértékű volt 2015 júliusa óta. (Lenyúlják a nagy kínai bizniszt a szerbek.)

A szolgáltatóipari és a feldolgozóipari adatok összesítésével képzett kompozit BMI novemberben 51,6 pontra, augusztus óta a legmagasabb értékre emelkedett az októberi 51,0 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását jelzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK