Jó hírekre ébredtek az USA-ban

A vártnál kicsit nagyobb mértékben emelkedett a magánszektorban foglalkoztatottak száma augusztusban az Egyesült Államokban - derült ki az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett kimutatásából.
MTI, 2016. augusztus 31. szerda, 15:36
Fotó: Reuters

Az ADP (Automatic Data Processing LLC) adatai szerint az év nyolcadik hónapjában 177 ezerrel nőtt a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban. A júliusi adatot 179 ezerről 194 ezerre emelték a felülvizsgálat után. Elemzők 175 ezres növekedést vártak augusztusra.

Az augusztusi 177 ezres növekedéshez a legfeljebb 49 alkalmazottat foglalkoztató kisvállalatok 63 ezerrel, a legfeljebb 499 alkalmazottat foglalkoztató középvállalatok 44 ezerrel, a nagyvállalatok pedig 70 ezerrel járultak hozzá.

Az árutermelő szektorban 6 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, a szolgáltatóiparban viszont 183 ezerrel növekedett.

A decemberi 257 ezres bővülés után januárban 205 ezerrel, februárban 214 ezerrel, márciusban 200 ezerrel, áprilisban 166 ezerrel, májusban 168 ezerrel, júniusban pedig 176 ezerrel növekedett a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma.

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli a gazdaság egészére vonatkozó munkaerőpiaci adatait. Elemzők arra számítanak, hogy a foglalkoztatottak száma 178 ezerrel nőtt augusztusban a júliusi 217 ezres emelkedés után, a munkanélküliségi ráta pedig 4,8 százalékra csökkenhet az előző havi 4,9 százalékról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.08.31 15:46

Minden befektetőnek az óvatosságot ajánlom, várják meg a pénteki adatot mindenképpen. Szerintem is simán emelhet a FED szeptemberben. Egyébként jó lenne, ha ezeken a gazdasági oldalakon figyelmeztetnék a magyar naiv kisbefektetőket, hogy mikor ülésezik például a FOMC, és előtte, jobb ha eladja a befektetéseit, főleg ha addig nyereséges.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html