Jó hírt kapott Moszkva az S&P-től

A felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Oroszország államadós-besorolásainak kilátását az eddigi stabilról pénteken a Standard & Poor's (S&P), elsősorban az orosz gazdaság javuló növekedési dinamikájával indokolva a döntést.
Domokos László, 2017. március 17. péntek, 18:15
Fotó: Reuters

A hitelminősítő a kilátás péntek este Londonban bejelentett javításával együtt megerősítette a devizában és helyi valutában fennálló rövid és hosszú futamidejű orosz szuverén kötelezettségek BB plusz/B, illetve BBB mínusz/A3 osztályzatát.

A hosszú lejáratú orosz deviza-államadósság BB plusz"besorolása egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású BBB sáv alapszintjétől.

Néhány héten belül ez a második kedvező hitelminősítői lépés Oroszország esetében. A múlt hónapban a Moody's stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló addigi negatívról a Ba1 szintű - a befektetési ajánlású kategória alsó határától szintén egy fokozattal elmaradó - orosz államkötvény-besorolás kilátását. Indoklásában a Moody's is kiemelte, hogy megkezdődött az orosz gazdaság kilábalása a csaknem két éve tartó recesszióból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dr_Hibb_Antal_okleveles_ebado-szakerto, 2017.03.17 22:10

Jó hír ez a zsíros hozamokért orosz államkötvényekbe befektetőknek, azaz nekem...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2017.03.17 21:58

Az Oroszország elleni szankciók ellenére?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html