Jó hírt kapott Ukrajna

Javította Ukrajna államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings, elsősorban a külső finanszírozási nyomás enyhülésével indokolva a lépést.
MTI, 2016. november 11. péntek, 23:39
Fotó: MTI/EPA

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette, hogy a devizában és hazai valutában kibocsátott hosszú futamidejű ukrán államadósság osztályzatát, valamint a kereskedelmi adósok minősítésének felső határát jelentő osztályzati országplafont az eddigi CCC-ről B mínuszra, a rövid távú szuverén kötvénykötelezettségek besorolását C-ről B-re emelte.

Az új hosszú távú adósosztályzat kilátása stabil, de a besorolás továbbra is mélyen a spekulatív sávban, vagyis messze a befektetési ajánlású kategória alatt van.

Ukrajnára a másik két nagy hitelminősítő is rendkívül gyenge adósbesorolást tart érvényben. A Standard & Poor's B mínusz, a Moody's ennél is jóval alacsonyabb, Caa3 osztályzattal tartja nyilván a hosszú távú ukrán államadósságot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.11.12 08:27

Gyorsan javítani köllött, most, hogy a megszálló maffiának annyi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html