A bejelentést Bedingfield néhány órával az első elnökjelölti vita előtt tette egy videókonferencián. Mindkét politikus a házastársa is nyilvánosságra hozza az adóbevallását.

"Ez a történelmi jelentőségű átláthatóság azt a célt szolgálja, hogy az amerikai népnek ismét bizalma legyen abban, hogy a vezetőik róluk és nem a magánérdekeikről gondoskodnak" - fogalmazott Bedingfield.

Donald Trump 2016-ban hosszú évtizedek után az első amerikai elnökjelölt volt, aki nem hozta nyilvánosságra az adóbevallásait. Az elnök ezt azóta sem tette meg, azzal érvelve, hogy adóbevallásai még feldolgozás alatt állnak.

A The New York Times nemrégiben hozzájutott Trump adóbevallásainak dokumentumaihoz, s ennek alapján vasárnap este az internetes oldalán hosszas cikket jelentetett meg. Ebben a többi között azt közölte, hogy Trump 2016-ban és 2017-ben csak 750-750 dollár személyi jövedelemadót fizetett, korábban, az elnöksége előtti 15 évből 10-ben pedig nem fizetett személyi jövedelemadót, mert azt jelentette az adóhivatalnak, hogy a legtöbb vállalkozása veszteséges.

Trump a lap cikkében foglaltakat álhíreknek minősítette.