Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Joe Biden az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltje azt mondta kampányának legújabb pénzgyűjtő fordulójában, hogy visszacsinálná a jelenlegi államfő, a republikánus Donald Trump adócsökkentéseinek többségét - adta hírül a CNBC. Ezzel több milliárd dollár vándorolna át a vállalati szférától az állami költségvetésbe. Biden azt is hozzátette ehhez: tisztában van vele, hogy potenciális adományozóinak nem igazán tetszik ez.

A virtuális pénzgyűjtő eseményen, amelyen ismertette ambiciózus politikai céljait, kétmillió dollárt szedett össze. Véleménye szerint az egészségügyi válság lehetőséget teremt az amerikai társadalom középosztályának megerősítésére, továbbá arra, hogy nagy befektetéseket indítsanak a tiszta energiaforrások és az infrastruktúra fejlesztésében.

"Emberek, ez nagyon kemény munka lesz, és Donald Trump még sokkal nehezebbé és drágábbá tette" - mondta Biden a Wall Street Journal tudósítása szerint. A demokrata politikus úgy látja, hogy már a gazdasági válság kitörése, a munkanélküliség megugrása előtt Trump adócsökkentései az égbe tolták az állami költségvetés hiányát.

Ezért "meg akarok szabadulni Trump kétezer milliárd dolláros adócsökkentéseitől" - folytatta Biden. Be akarja zárni az adó elkerülését lehetővé tevő kiskapukat és növelni akar bizonyos adófajtákat. Konkrétan a vállalati nyereségadó kulcsát 28 százalékra emelné, ami becslése szerint a következő tíz évben 1,3 ezer milliárd dollár pluszbevételt hozna az államnak. Trump ezt az adókulcsot a korábbi 35-ről 21 százalékra csökkentette.