Jogszabály-módosításra készül a brit kormány a pénteki merénylet után

Sürgősséggel felülvizsgálja brit kormány a súlyos bűncselekményekért elítéltek próbaidős szabadlábra helyezésének szabályozását - közölte vasárnap a brit igazságügyi minisztérium.
Domokos Erika, 2019. december 1. vasárnap, 13:03
Fotó: Getty Images

A bejelentés előzményeként kiderült, hogy a London belvárosában pénteken elkövetett késeléses terrortámadás tettese a terrorcselekmények előkészülete címén rá kirótt 16 évnyi börtönbüntetés felének letöltése után szabadult - írta az MTI.

Boris Johnson brit miniszterelnök a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában "képtelenségnek és visszataszítónak" nevezte, hogy Usman Khan, aki a London híd közelében elkövetett pénteki támadásban két embert megölt és hármat megsebesített, mindössze nyolc év letöltése után szabadlábra került.

Az elkövetőt - akit a péntek délutáni támadás után a rendőrök agyonlőttek - próbaidőre helyezték szabadlábra, és elektronikus azonosítót is viselt magán - írta az MTI.

Johnson szerint "valószínűleg 74 körül" lehet azoknak a száma, akiket terrorizmus miatt ítéltek börtönbüntetésre, de Usman Khanhoz hasonlóan büntetésük letelte előtt elengedték őket. A kormány az erőszakos, szexuális és egyéb súlyos bűncselekmények elkövetőire vonatkozó ítélkezési jogszabályok szigorítására készül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.12.02 08:03

Halálbüntetést visszahozni, terroristákat, gyilkosokat kivégezni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.12.02 02:40

..én valahol megértem, hogy ennek a fiatal gyereknek meg akarták adni a lehetőséget, hátha hálás lesz azért, hogy hamarabb kiengedik, és be fog illeszkedni a társadalomba. Viszont azzal nem számoltak, hogy ott fogja folytatni, ahol abbahagyta. Ki tudja, hogy az 5 év alatt is, mi történt vele a börtönben? Ki tudja, hogy miért lett terrorista? Lehet, hogy a börtönben eltöltött 5 év csak fokozta a gyűlöletét, vagy kiszabadulása után újra megkeresték, és nem volt más választása. Annyi oka lehet egy ilyen támadásnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html