Jöhet egy újabb menekülthullám

Az utóbbi időben tapasztaltnál jóval több, csaknem kétszáz menekült érkezett péntekről szombatra virradóra a török partokról az égei-tengeri görög szigetekre. A görögök attól tartanak, a török belpolitikai történések miatt ismét többen indulhatnak útnak - írja az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.
Szepesi Anita, 2017. március 18. szombat, 21:52
Fotó: Reuters

Az elmúlt négy hétben naponta átlagosan 35 menekült érkezett a görög szigetekre, a mostani 200 nyomán a görög hatóságok újabb menekülthullámtól tartanak. A görög szigeteken jelenleg mintegy 14 ezer menekült, illetve migráns vár arra, hogy feldolgozzák menedékkérelmüket, és továbbutazhassanak Görögországból  - írja a portál.

A Törökország és Németország, illetve Hollandia között a török kormánypolitikusok ottani kampányrendezvényeinek meghiúsítása miatt kirobbant diplomáciai válság nyomán Ankara az elmúlt napokban ismételten azzal fenyegetőzött, hogy felmondja az EU és Törökország között egy évvel ezelőtt létrejött menekültügyi megállapodást.

Mevlüt Cavusoglu külügyminiszter azt közölte, hogy Ankara részben már felfüggesztette az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást, és az intézkedés értelmében Törökország jelenleg nem vesz vissza illegális migránsokat Görögországból

HOZZÁSZÓLÁSOK