Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vizsgált hónapokban 1,2 milliárd euró forgalmat bonyolított az osztrák turisztikai ágazat, a vendégek száma 74 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 70 százalékkal csökkent.

A legnagyobb mértékben, 93 százalékkal Bécsben esett vissza a vendégéjszakák száma. Tirolban és Salzburgban 74 és 73 százalékos volt a csökkenés. Legkevésbé Karintiában csökkent a vendégéjszakák száma a nyári előszezonban, 54 százalékkal.
A vendégek körében lecsökkent a külföldiek aránya a tavalyihoz képest. Május-júniusban a vendégek 66 százaléka volt külföldi 2019-ben és 41,5 százaléka az idén - idézi a felmérést az MTI.

A külföldiek között az idén 72,5 százalékra emelkedett a németek aránya a tavalyi 53 százalékról annak ellenére, hogy szám szerint a németországi beutazások száma 75 százalékkal csökkent. Szinte teljes egészében eltűntek Egyesült Államokból, Svédországból, Oroszországból, Nagy-Britanniából, Franciaországból és Dániából érkező vendégek. Ezekből az országokból 95 százalékkal vagy annál is nagyobb mértékben csökkent a beutazások száma. Lengyelországból 68 százalékkal, Magyarországról 70 százalékkal, Romániából 77 százalékkal, Csehországból 78 százalékkal kevesebb vendég regisztrálta magát szálláson május-júniusban Ausztriában.

A május-júniusi nyári előszezon általában a teljes nyári turisztikai szezon forgalmának negyedét szokta kitermelni Ausztriában. A Wifo arra számít, hogy a teljes naptári évben 25-30 százalékos lesz a vendégéjszakák csökkenése.