Boris Johnson brit kormányfő (képünkön) szerint a legnagyobb ellenzéki párt politikája katasztrófába sodorná az országot, úgyhogy semmiféle politikai alkura nem hajlandó, amely akár csak szemernyi esélyt is ad egy munkáspárti kormányváltásra. Jeremy Corbyn munkáspárti vezér hasonlóképpen eltökélt, és ugyanúgy ragaszkodik megszokott retorikájához, mint a miniszterelnök. Értékeli, hogy Boris Johnson hajlandó a november 19-i tévévitára, amelynek tétje szerinte világos: vagy marad a kevesek érdekeit képviselő tory kormány, vagy leváltja őket a többség szolgálatában álló Munkáspárt - számolt be a Euronews.

A kormányfő azzal érvel, hogy senkivel sem szövetkezik, mert szerinte ez nem volna okos dolog egy ilyen törékeny helyzetben.

A britek azonban egyre fogékonyabbak a munkáspárti ígéretre, hogy tudniillik kormányváltás esetén újból szavazhatnának a brexitről. Jeremy Corbyn azzal kampányol, hogy ha nyeregbe kerülnek, először is rendbe teszik a brexit ügyét Brüsszelben, utána pedig új népszavazást írnak ki, hogy a britek még egyszer átgondolhassák, mit is szeretnének.