Jön a javaslat: szigorodó határellenőrzés az EU-ban

Az Európai Bizottság szeptemberben bemutatja a külső határellenőrzés fokozását célzó, mások mellett Ausztria javaslata alapján készült tervezetét - közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken Bécsben, Sebastian Kurz osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Dzindzisz Sztefan, 2018. július 6. péntek, 13:30
Fotó: AFP

Juncker, aki az uniós biztosokkal az unió tanácsának soros elnöki tisztét betöltő Ausztria programjáról első alkalommal egyeztetett, a külső határok védelmének fontosságára hívta fel a figyelmet, amelynek - mint hangsúlyozta - korábbi szigorítása esetén Európának ma számos problémával nem kellene szembenéznie - írja az MTI.

Kiemelte, az őszre elkészülő tervezet igazi, hatékony határrendészet felállítását tartalmazza, az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex) hatáskörének kibővítése által. Elképzelések szerint emellett az ügynökség állományát az unió 2020-ra 10 ezer főre fejleszti - tette hozzá. (Menekültek: óriási uniós balhé készülődik.)

Fotó: AFP photo/ John THYS

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.07.06 13:59

Még előttem van dk-s niedermüller szövege: hagy jöjjenek, ugyis németországba mennek, mintha nekünk mindegy lenne mi zajlik németországban, meg a tengereken nem lehet ellenőrizni semmit, kiderült, ott könnyebb pár hajó visszafordíthat mindent, meg ezek is emberek, mára merkel határt szig orít- miért is?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html