Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz védelmi minisztérium és hat volt szovjet köztársaság alakította Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete felkérést kapott: vizsgálják meg egy az orosz hadseregen belüli, külföldi állampolgárokból álló katonai alakulat létrehozásának lehetőségét - számolt be róla az Izvesztyija.

A TASZSZ jelentése szerint ennek a közép-ázsiai térség biztonságának megszilárdítása lenne feladata. A javaslat értelmében az idegenlégió tagjai az orosz hivatásos katonáékkal azonos zsoldot kapnának, és hat évi szolgálat után folyamodhatnak orosz állampolgárságért.

Az orosz források nem árulták el, honnan származik az általuk komolyan vett ötlet, azonban a Szabad Európa Rádió utánajárt. A javaslat Roma Hugyakov parlamenti képviselő kezdeményezése, aki Vlagyimir Zsirinovszkij botránypolitikus pártjának hasonlóan botrányos kezdeményezéseiről és beszólásairól ismert tagja. Elképzelése szerint a légió egységparancsnokai oroszok volnának, katonái főleg kirgizek, tadzsikok és üzbégek, és elsősorban az lenne a dolguk, hogy felvegyék a harcot az Iszlám Állam terroristáival, mielőtt azok orosz földre lépnének.