BUX
37841

Jótékonykodásba kezd a Facebook-alapító

Gazdag filantrópok csoportjának tagjaként a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg ígéretet tett, hogy vagyonának nagyobbik részét jótékonykodásra fordítja.

NAPI, 2010. december 9. csütörtök, 09:50

A Giving Pledge (ígéretet tenni) nevű csoport tagjainak száma 50-re nőtt, miután Zuckerberggel együtt 16 új amerikai milliárdos csatlakozott hozzájuk. A csoport tagjai arra tesznek ígéretet, hogy milliárdos vagyonuk nagyobbik részét jótékonykodásra költik.

Annyi mindent kell tenni a világban, a legjobb lenne mindent már most elkezdeni - mondja Zuckerberg a belépéshez készített videoklipben.

A milliárdos-mozgalmat Bill Gates és Warren Buffett szervezte, a Wall Street Journal szerint elsősorban utóbbi dinasztikus vagyonörökléssel szemben ellenszenve miatt.

Számos pénzember-celebritás csatlakozott eddig az ígéretkampányhoz, például George Lucas és Michael Bloomberg már korábban elkötelezték magukat. Ezúttal a Facebook-guru mellett többek között az AOL alapítója, Steve Case, valamint Carl Icahn befektető és Michael Milken hegdefund-igazgató csatlakoztak.