Juncker Magyarországot félti - titokban találkozgat Orbánnal

Az Európai Bizottság elnökével közölt interjút csütörtökön a Politico brüsszeli hírportál, amelyben Jean-Claude Juncker egyebek mellett arról beszélt, hogy nem szeretné "elveszíteni" Magyarországot, amely Lengyelországgal együtt "problémás helyzet elé állítja az Európai Uniót".
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 3. csütörtök, 13:10
Fotó: MTI/EPA

A brüsszeli testület vezetője meglehetősen pozitív képet festett az EU állapotáról, beszámolt a gazdaság növekedéséről és a csökkenő munkanélküliségről, ugyanakkor elismerte, hogy Európának vannak problémái, többek között Lengyelországgal és Magyarországgal, amelyek - ahogy a cikkben emlékeztettek rá - elutasították a menekültkvótákat, és számos bírálatot kaptak a jogállamiság állítólagos aláásása miatt - írja az MTI.

A Politico szerint Juncker az interjú során "keményebb hangot ütött meg" Varsóval szemben, mint Budapesttel, és úgy vélekedett, hogy Lengyelország egyébként is "magányosabb" lesz az Egyesült Királyság uniós kilépése után, mint Magyarország.

Arra a kérdésre, hogy van-e különbség a lengyel és a magyar kormány kezelésében, Juncker azt válaszolta, hogy Orbán Viktor kormányfővel "gondoskodó" kapcsolata van, rendszeresen beszélnek és találkoznak, még ha ezt nem is mindig hozzák nyilvánosságra. Mint mondta, azért teszi ezt, mert nem akarja "elveszíteni" Magyarországot. Azt nem fejtette ki, hogy pontosan mit ért ezen.

A híroldal megjegyezte, hogy az Európai Bizottság elnöke Lengyelországgal kapcsolatban nem tett hasonló kijelentést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.08.04 00:50

"Wretch" I cried "thy God hath lent thee--by these angels he hath sent thee,
Respite--respite and nepenthe
from thy memories of Lenore;
Quaff, oh quaff this kind nepenthe
and forget this lost Lenore!"
Quoth the Raven: ...

ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.08.03 21:33

"gondoskodó kapcsolata", ja, mi más. Miért is fizetnénk politikusokat az adónkból, mikor madzagon rángatott, szánalmas bábúkat is fizethetünk akik a kis hazai műbalhé mellett bármit visítva szavaznak meg Brüsszelben, pudlikutyaként??

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html