Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portugál tulajdonú Biedronka, Lengyelország legnagyobb kereskedelmi lánca elhatározta, hogy a koronavírus-járványhoz kapcsolódva lehetőséget ad munkatársainak 1000 zloty (80 ezer forint) kedvezmény levásárlására a hálózat üzleteiben - írta a Business Insider Polska. A lehetőség nem vonatkozik a menedzsment tagjaira, de élhetnek a céggel együttműködő franchise-partnerek és biztonsági cégek dolgozóinak igen.

Összességében a hálózat 60 ezer dolgozója részesülhet a kedvezményből, ami 2021. január végéig levásárolható és a Biedronka minden termékére vonatkozik. A cégvezetés úgy gondolja, hogy a dolgozói gárda jó munkájára a járvány idején nagy szüksége volt az egész országnak. Ezt akarják elismerni a kedvezménnyel.

Az 1000 zloty nem egyedüli a kedvezmények sorában, a Biedronka dolgozói minden évben decemberben amúgy is kapnak ajándékutalványokat, amelyek értéke a dolgozók jövedelmétől függ. Ezenfelül ajándékcsomagokat is hoz nekik a Jézuska.

Ugyanakkor az áruházláncnál működő három szakszervezet nemrég azt követelte, hogy bruttó 1500 zlotyt kapjanak a dolgozók a járvány alatt végzett pluszmunkájukért. Válaszában a hálózat arra emlékeztetett, hogy idén magasabb évi jutalmat adott, bruttó 2300 zlotyt, illetve külön juttatást a járvány elején, márciusban többletmunkát vállaltak. Ezek együttes összege 550 zloty volt.