Kadhafi halott

Líbiában letartóztatták Moamer Kadhafit - idézi a Bloomberg a tévéjelentéseket. A CNN értesülése szerint a líbiai diktátor meghalt elfogása során.
NAPI, 2011. október 20. csütörtök, 13:46
Fotó: Napi.hu

Elfogták a sérült líbiai diktátort - jelentette be Abdel Majid, a líbiai átmeneti kormány tisztviselője. "Fogságban van. Mindkét lábán megsérült, mentővel szállították el" - mondta a Reutersnek a katonatiszt. Egy líbiai parancsnok beszámolója szerint a volt rezsim szóvivőjét, Moussa Ibrahimot is sikerült foglyul ejteni.

Jelentések szerint Kadhafi egy lyukban bujkált Sirteben és azt kiabálta, hogy "Ne lőjetek! Ne lőjetek!" A harcokban meghalt Kadhafi fegyveres erőinek a főparancsnoka, Abu Bakr Younus. A volt vezető Sirteből menekült volna egy konvojjal, amit a NATO erők megtámadtak.

Meg nem erősített források szerint a diktátor belehalt a harcokban szerzett sérüléseibe. A NATO közleménye szerint az esemény kivizsgálása időt vesz igénybe, ezért nem tudják megerősíteni hogy tényleg elfogták-e Kadhafit. A CNN értesülései szerint a diktátor meghalt.

A Kadhafi-ellenes erők ünneplik Sirte bevételét, a lázadók táborában euforikus a hangulat.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK