Így kerülhető el, hogy hiány legyen kakaóból

A világ kakaó-igénye egyre nő, ám a kakaótermelő országok képtelenek növelni a kibocsátott termék mennyiségét. A jákafa lehet a megoldás - írja a magyarmezogazdasag.hu.
Szász Péter, 2018. november 4. vasárnap, 15:20
Fotó: Pixabay

Egy véletlennek köszönhető, hogy kutatók rájöttek: a jákafa magjából készült őrlemény íze hasonlít a kakaóra.

Kutatók korábban az élelmiszerhulladék csökkentésének lehetőségeit vizsgálták és az egyikük  a jákafa magjaiból őrölt lisztből sütött kenyeret, melynek csokoládé illata volt.

Kiderült, hogy az egyébként íztelen liszt pörkölés után a csokoládé aromájú lesz. Az érékszervi vizsgálatok után pedig arra jöttek rá, hogy a kakaóport 50-75 százalékban lehet helyettesíteni a jákafa magjából készült őrleménnyel, hogy a lehető legjobb ízt kapják.

A legtöbb csokis termék kakaótartalma egyébként 30 százalék közeli, vagy inkább az alatt van tehát nem kell gasztronómiai fordulattól tartani - írja a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.04 19:30

Ezt a rengeteg hazugságot...
Nincs
munkaerő
krizantém
kávé
kakaó
stb
Mindjárt karácsony, látom már az új hiányt: NINCS FENYŐ! Miközben évente egy hegyet hagynak belőle az árusok az eladóhelyen, még a kukáig sem viszik el.
Tényleg, karácsonyi dísz lesz elég?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html