Kamatdöntések napja

Míg Magyarországon nem várható jelentős makroadat csütörtökön, az Egyesült Államokban ismét munkaerő piaci adatokért izgulhatunk, az ECB és a Bank of England is kamatdöntésre készül.
NAPI Online, 2009. február 4. szerda, 16:47
Fotó:

Az ECB kamatdöntésének délután, háromnegyed kettes publikálását megelőzi délben a német ipari rendelésállomány változásáról szóló adat közlése. Az előrejelzések szerint szerint decemberben havi szinte 2,5 százalékkal csökkenhetett ez a szám, ami a visszaesés ütemének lassulását jelentheti a novemberi 6 százalékos zuhanáshoz képest. A várakozásoknak megfelelő adat éves szinten 24,5 százalékos zsugorodást jelentene, a novemberi 27,2 százalék után.

Egykor a Bank of England teszi közzé, változtat e irányadó kamatán, a Bloomberg által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy 50 bázisponttal egyszázalékosra vágja a jelenleg másfél százalékos kamatszintet. Az ECB a szakértők szerint ezúttal rendíthetetlen, s 2 százalékon hagyja az irányadó kamatot, ami miatt már kapott megelőlegezett kritikákat.

Amerikában a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek számát tudhatjuk meg a január 31-ével végződő hétre vonatkozóan, itt 580 ezer főre számít a piac a korábbi 588 ezres adat után.

HOZZÁSZÓLÁSOK