Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A GIS szóvivője, Jan Bondar a PAP hírügynökségnek nyilatkozva megjegyezve: a legtöbb esetben a megbetegedést a külföldről érkező személyeknél állapították meg. A megelőző intézkedésekkel összefüggésben példaként felhozta azt, hogy nemrégen a kelet-lengyelországi Siedlce városban 200 embert oltottak be, mind egy helyi cég által alkalmazott külföldiek, akik gyerekkorukban nem kaptak védőoltást.

A siedlcei kórház honlapján található közleményben olvasható: a lengyelországi megbetegedések növekvő száma a keleti szomszédságban - Fehéroroszországban és Ukrajnában - terjedő járvánnyal függhet össze.

Bondar kiemelte a védőoltások fontosságát. "Ott, ahol lemondanak a védőoltásról, számolni kell halálesetekkel is, a statisztika könyörtelen" - figyelmeztetett Bondar. Felhívta a figyelmet arra, hogy Európa-szerte az első félévben 41 ezer fertőzést regisztráltak, a betegség 37 esetben halált okozott.

Lengyelországban 1975 óta kötelező a kanyaró elleni védőoltás. Az Országos Közegészségügyi Intézet (NIZP) honlapján található adatok szerint 2017-ben a lakosság 94 százaléka volt oltással védett, és 93 százalékuk részesült a második, emlékeztető oltásban is. Az oltottak száma az utóbbi évtizedben csökken, tavaly első alkalommal nem érte el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által tanácsolt 95 százalékos szintet. Itthon eközben lemondott az egészségügyi államtitkár.

A fotó forrása: Shutterstock.