Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyelországi Przemysl alatt lévő gázmezőn az előzetes becsléseknél 20 milliárd köbméterrel több nyersanyag található - mondta a Lengyel Olaj- és Gázbányászati Vállalat (PGNiG) elnöke, Piotr Wozniak a gazeta.pl cikke szerint. Először összesen 72 milliárd köbméter kitermelhető gázt saccoltak, aminek a nagyját már felszínre hozták.

A hetvenes években, amely a przemysli és környéki gázmezők kitermelésének csúcsa volt, az ország szükségletének háromnegyedét itt hozták a felszínre. A következő évtizedekben a termelés egyre kisebb lett, jelenleg nagyjából 480 millió köbmétert termelnek ki évente - ez a teljes lengyel kitermelés 13 százaléka. Eddig a mezőből már 65 milliárd köbméter energiahordozót nyertek ki - tudatta a PGNiG közleménye.

Geológiai vizsgálatokat végeztünk háromdimenziós, szeizmikus képalkotás módszerével - fejtegette a cégvezető. Az így összegyűjtött adatoktól derült ki, hogy van még gáz a mezőben.

A cég 2022-ig 40 százalékkal akarja növelni gáz- és olajkitermelését Lengyelországon belül és kívül. A varsói vezetés a hazai kitermelés mellett norvég és amerikai import segítségével akarja visszaszorítani oroszországi gázbehozatalát.

A fotó forrása: Pixabay