Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Montenegró mintegy 130 ország polgárai előtt kinyitotta határait, de ezek között nincs ott Lengyelország - értesítette olvasóit a Rzeczpospolita. Akik mennek, azoknak - dacára annak, hogy Montenegró bejelentette a járvány végét - be kell tartaniuk az óvatossági előírásokat, azaz megtartani az egymás közti távolságot és maszkot kell viselniük a zárt nyilvános helyeken.

A lengyeleket képviselő PR-ügynökség először azt az információt adta meg, hogy a lengyel turisták előtt is szabad az út, majd néhány órával később javította a hírt a varsói montenegrói követség. Az indoklás szerint szerint dacára annak, hogy először Lengyelország is szerepelt azon a listán, amelyen azok az államok, amelyek polgárait Montenegró beengedi határain, a statisztikai adatok nem teszik ezt lehetővé.

A montenegrói kritériumok szerint kevesebb mint 25 aktív koronavírus-megbetegedésnek kell esnie 100 ezer lakosra ahhoz, hogy kinyíljon az ország határa, és ez Lengyelország esetén nem teljesül. Montenegró hetente fogja aktualizálni az országok listáját, amelyek előtt megnyitja határait.