A fővárosban a pártpreferenciával rendelkező biztos szavazók 40 százaléka a Fidesz mögött áll, miközben 46 százalékuk az ellenzéket  támogatja - adta közre a Népszava a Publicus Intézet közvélemény-kutatásának eredményeit. Ugyanakkor a fővárosiak majdnem 30 százaléka - körülbelül 350 ezer ember - azt állítja, biztosan elmegy szavazni a következő választáson, de nincs pártpreferenciája.

Ezzel szemben az országos "pártátlagok" azt mutatják, hogy az ellenzék lényegében csak akkor tud kihozni egy döntetlent, ha minden szereplője összefog. A budapesti eredményhez képest országos átlagban a DK támogatottsága harmadával, a Momentumé negyedével kisebb, az MSZP és a Párbeszéd lényegében ugyanott áll, míg a Jobbik két és félszer olyan erős vidéken, mint Budapesten.

A Fidesz azonban mintegy ötödével erősebb országosan, mint a fővárosban. Így a biztos szavazók körében az 50 százalékos össztámogatottságú ellenzékkel szemben a 47 százalékos népszerűségű kormánypárt áll. És van még 1,6 millió, biztos voksolást ígérő állampolgár, aki egyelőre nem tudja, illetve nem mondja, hogy kit támogatna.