Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mediapart francia oknyomozó portál információi szerint kedden őrizetbe vették Michel Platinit Párizs közelében annak a nyomozásnak a keretében, amely a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezői pályázatának elbírálásával kapcsolatos korrupciót vizsgálta - számolt be a hírről a hvg.hu.

A 63 éves egykori legendás labdarúgó 2007 és 2015 között vezette az európai labdarúgó-szövetséget, az UEFA-t, végül Sepp Blatterrel, a FIFA elnökével együtt a FIFA etikai bizottsága eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől nyolc évre. A két sportvezetőt korrupciós vádak miatt vonták eljárás alá. 2016. május 9-én mondott le az UEFA-elnökségről azt követően, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem mentette fel, hanem hatról négy évre csökkentette eltiltását, melyet a nemzetközi szövetség (FIFA) szabott ki rá - írta a lap.

A 2022-es foci vb rendezéséről 2010. december 2-án döntött a FIFA, ugyanekkor döntöttek a 2018-as vb helyszínéről (Oroszorszg) is. Katar még soha nem szerepelt labdarúgó vb-n. A 2022-es vb-re öten, az Egyesült Államok, Ausztrália, Japán, a Koreai Köztársaság és Katar adta be pályázatát. Katar pályázata a legutolsó, negyedik fordulóban nyert az amerikai pályázattal szemben - olvasható a Wikipedián.