Katar elfogadja Kuvait segítségét

Doha támogatja Kuvait arra irányuló erőfeszítéseit, hogy közvetítsen Katar és Szaúd-Arábia, valamint az emírséggel szomszédos más arab államokkal kialakult viszályban - közölte hétfőn a katari külügyminiszter párizsi sajtótájékoztatóján.
Papp Zsolt, 2017. június 12. hétfő, 19:31
Fotó: Napi.hu

Muhammad bin Abdul Rahman ász-Száni sejk jelezte: Katar kész pozitív szellemben párbeszédet folytatni, a tárgyalásoknak azonban összhangban kell állniuk a nemzetközi joggal. A miniszter annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok támogatja a Katar elleni embargó feloldását tárgyalásokat sürgetve a felek között - írja az Inforadio.hu.

Száni hangsúlyozta: Katar mind a mai napig nincs tisztában azzal, hogy a szomszédos arab országok miért szakították meg vele a diplomáciai kapcsolatokat, valamint a közlekedési és a kereskedelmi összeköttetést. A külügyi tárca vezetője ugyanakkor valótlannak nevezte az állításokat, amelyek szerint Katar támogatná a Muzulmán Testvériség nevű iszlamista pánarab szervezetet és a Gázai övezetet uraló radikális Hamászt.

Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein, Líbia, Jemen, Mauritánia, Mauritius és a Maldív-szigetek a múlt hét elején jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral, azzal vádolva a katari vezetést, hogy terroristákat támogat, együttműködik Iránnal, és beleavatkozik a belügyeikbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK