A felújításig elköltöztetik a gyerekeket az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolából - írja a Népszava. A napilap úgy tudja, hogy az üresen álló térségi integrált szakképző központ termeiben oktatnak majd, amíg - az ígéretek szerint október végéig - elkészül a tető.

Csütörtökre és péntekre rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az igazgató, miután szerdán későn este felhőszakadás volt a térségben, s immár nemcsak az emeleti tantermek, de a földszintiek is eláztak. A kétnapos szünet azonban legfeljebb állapotfelmérésre jó, érdemi változásra nem.

Szinte háborús állapotok fogadták a tanév első tanítási napjára érkező gyereket a hét elején. Az intézmény vezetője szerint az iskola állapota nem közügy, a tankerületi központ vezetője pedig azt nyilatkozta, hogy csak a napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás.

Balogh Éva, a Pedagógusok Szakszervezete megyei vezetője szerint 2016 óta folyamatosan romlik a helyzet. Előtte, noha az oktatást akkorra már államosították, az épületek karbantartása az önkormányzatokhoz tartozott, s ők - főként az olyan tehetősebb városokban, mint Eger - igyekeztek megfelelni a feladatnak.

Ezt követően azonban a fenntartás is egységesen az államhoz került, most minden nagyobb munkára közbeszerzést kell kiírni, döcögőssé vált az addig viszonylag gördülékenyen működő rendszer.Egerben a szülők egyelőre nem kaptak értesítést arról, hogy hétfőn hová kell majd vinni a gyerekeket.

A fotó forrása: Pixabay