Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A japán pénzügyminisztérium szerdán azt közölte, hogy az augusztusi kivitel növekedése 2013 novembere óta legnagyobb ütemű, 18,1 százalék volt. Ez felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 14,7 százalékot és meghaladta a júliusi 13,4 százalékos növekedést.

Az Egyesült Államokba menő export 21,8 százalékkal bővült éves összevetésben augusztusban a júliusi 11,5 százalék után. A Kínába irányuló japán kivitel pedig 25,8 százalékkal bővült a júliusi 17,6 százalékot követően.

Japán exportja már a kilencedik egymást követő hónapban nőtt, és elemzői várakozások szerint a következő hónapokban is folytatódik a trend a globális gazdaság élénkülésére.

Augusztusban a japán import növekedési üteme 15,2 százalékra gyorsult fel a júliusi 11,8 százalékról. Ezt elemzők kedvezőnek tartják, mert azt jelzi, hogy a világ harmadig legnagyobb gazdaságának belső kereslete lendületet nyer, és támogatja a gazdasági fellendülést.

A külkereskedelmi aktívum 113,6 milliárd jen (1,02 milliárd dollár) volt augusztusban, nagyobb a szakértők által becsült 93,9 milliárd jennél.

(A japán ipari termelés júliusban csökkent)