Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hangulatindex sokéves csúcson van, utoljára 2001 novemberében volt a jelenleginél magasabb. A GfK elemzése szerint a nemzetközi olajárak csökkenése miatt esett az üzemanyagok és a fűtőolaj ára. Az árcsökkenés miatt több szabadon elkölthető jövedelmük van a német lakosoknak, amelyet a fogyasztás növeléséhez használtak fel.

A hangulatindex fő mutatója mellett az alindexek is mind nőttek. A vásárlási hajlandóság indexe 49,1 pontról 57,4 pontra, a jövedelmekhez kapcsolódó várakozások mutatója 41 pontról 47,8 pontra, a következő 12 hónaphoz kapcsolódó várakozások mutatója 14,5 pontról 22,5 pontra ugrott.

A német fogyasztók szerint növekszik a német gazdaság, és ez a növekedés a következő hónapokban is folytatódhat. Az alacsonyabb energiaárak és a gyengébb euró árfolyam a gyakorlatban egy gazdaságélénkítő programot jelent a németeknek a GfK szerint.

A belső fogyasztás idén jelentősen hozzájárulhat a német gazdasági növekedéshez, de még mindig vannak növekedést veszélyeztető geopolitikai kockázatok, leginkább Ukrajnában és a Közel-Keleten.