Augusztusban szezonális kiigazítással 53,2 pontra, 16 havi csúcsra emelkedett a júliusi 51,8 pontról a feldolgozóipari BMI előzetes értéke. Elemzők csökkenést, 51,7 pontot vártak.

A szolgáltatóipari BMI augusztusi előzetes értéke 53,6 pontra csökkent a júliusi 53,8 pontról. Elemzők növekedést, 53,9 pontot jeleztek előre júliusra.
A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból együttesen képzett összetett BMI augusztusi előzetes értéke 54,0 pontra emelkedett 53,7 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél magasabb - és 50 pont feletti - érték a gazdasági aktivitás fokozódását tükrözi.

A német magánszektor magasabb sebességi fokozatba kapcsolt augusztusban - kommentálta a felmérés eredményét Oliver Kolodseike, a Markit közgazdásza, a jelentés szerzője, hangsúlyozva, hogy mind a termelési érték, mind a megrendelési állomány növekedett a feldolgozóiparban, mégpedig négy hónapja a legnagyobb mértékben. A szerző külön kiemelte, hogy 2011 vége óta legmagasabb szintre emelkedett a munkahelyteremtés a német gazdaságban.

A feldolgozóipar jelzései szerint a német ipar jobb állapotba került az előző negyedévinél, amikor a felmérés a termelési értéknek csak szerény növekedését mutatta ki - mondta a Markit közgazdásza. A BMI adatok alapján arra lehet következtetni, hogy a német gazdaság a harmadik negyedévben a másodikkal megegyező, 0,4 százalékos GDP-növekedést érhet el - foglalta össze a jelentés megállapításait a szerző.