Nem csak a bérletei díjat kell kifizetniük a kórházaknak azért a 249 elektromos Volkswagen Golfért, amelyet a kormány ad bérbe nekik havi nettó 54 ezer forintos használati díjért - derül ki a Népszava cikkéből. Az bérleti díjat negyedévente a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) számlájára kell utalniuk, amely cserébe a kötelező és cascobiztosítást köt, vállalja a káresemények ügyintézést, a szezonális gumicserét, valamint az abroncsok tárolását. Intézik továbbá a szervizt, valamint asszisztencia szolgáltatást is biztosítanak.

Az e-autókat csak külön kiállított "állami gépkocsi-vezetési engedély" birtokában vezetheti bárki. Az okmányirodai vagy bírsággal kapcsolatos ügyintézésért a KEF 5 ezer forint plusz áfát számít fel és a kórházakat terheli a töltés, az autópálya-használat, a parkolás, a behajtás, a tárolás, illetve a gépjármű takarításának díja.

A menetlevelet az autóba szerelt "elektronikus menetíró" személyre szólóan állítja ki. A potenciális sofőröknek e napokban kellett aláírniuk egy úgynevezett felelősségvállalási nyilatkozatot is, miszerint a saját hibás károkért, szabálysértésekért ők fizetnek.