Kellemetlen meglepetés érheti a nyaralni indulókat a határon

Az EU-n belüli schengeni határokhoz szokott magyar turistákat is kellemetlen meglepetések érheti Szerbia határának átlépésekor. Jó ha van némi készpénz a zsebükben váratlan kiadásokra.
Barabás Júlia, 2018. június 27. szerda, 06:40
Fotó: Shutterstock

Amennyiben balai Szerbiából kilép a határon, minden tízezer eurónál magasabb értékű árut kötelezően be kell jelentenie a vámon - emlékeztetett a vajdasági Szabad Magyar Szó. Aki ezt elmulasztja, az vámsértést követünk el. Aki külföldről érkezik, annak be kell jelentenie a száz eurónál értékesebb árut. A helyszínen ki is fizetheti a vámot, amennyiben az áru értéke nem haladja meg a 3000 eurót.

Az előírások minden utasra vonatkoznak, feltétel nélkül arra, hogy szerb állampolgárok-e vagy sem, átutazóban vannak-e vagy sem. A Szerbiából utazó turistáknak javallott jelenteni a vámon, milyen műszaki eszközt visznek magukkal az utazásra. Ekkor egy bizonylatot kapnak az ideiglenes kivitelről.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Suzywong, 2018.06.27 11:16

ez nem a schengentől függ, hanem az eu tagságtól.

pl a schengen tag, de nem eu tag svájc és norvégia esetén is pontosan ugyanazok a teendők, mint a szerbiába utazásnál, míg pl az eu tag, de nem schengen tag nagy britannia , horvátország vagy íroroszág esetén van ugyan útlevélellenőrzés, de vámolás nincs.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba1002, 2018.06.27 07:47

Mintha nem is lett volna rendszerváltás. Megint forgó gyomorral közeledni a határhoz, ahol kitöltendő papirok, bevallások, és sarc nélkül nem lehet tovább menni. Ahogy az "átkosban" jöttünk haza Bécsből, Csheszlovákiából, vagy Romániából, ahol a vámosok azért nem engedtek tovább, 6 órán keresztül, mert asztali ping-pong bajnokságot rendeztek egymásközt, az orrunk előtt..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html