Távozik Trump legfontosabb védelmezője

Távozik a Fehér Házból augusztus végén Kellyanne Conway belpolitikai tanácsadó; ezt ő maga jelentette be vasárnap este a Twitteren közzétett közleményében - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 24. hétfő, 07:31
Fotó: AFP

Conway családi okokra hivatkozott, jelezve, hogy a családjának - férjének és négy gyermeküknek - szeretné szentelni az idejét.

"Az elmúlt négy év semmivel se összehasonlítható áldást jelentett számomra, mint a történelem részesének a 2016-os választási éjszakán és az elnök tanácsadójaként" - hangsúlyozta Conway.

Közölte azt is, hogy jogász férje, George Conway szintén változtat eddigi munkáján. Nem részletezte azonban, hogy a férje mivel fog foglalkozni, csupán annyit jelzett, hogy nem lesz jelen sem a Twitteren, sem a Lincoln Project nevű, Trump-ellenes csoportban, amely tagjaként többször is publikált az amerikai elnököt élesen bíráló cikket.

"Rengeteg mindenben nem értünk egyet, de nagyon egységesek vagyunk abban, ami a leginkább számít: a gyermekeinket illetően. Négy gyermekünk tinédzser és mindannyian olyan új tanévet kezdenek az általános és a középiskolában is, amikor legalább néhány hónapon keresztül távoktatásban részesülnek. Mint milliónyi szülő az országban tisztában vagyok vele, az 'otthonról tanuló' gyerekeknek különleges figyelemre és felügyeletre van szükségük ezekben a szokatlan időkben" - írta közleményében Kellyanne Conway.

A tanácsadó - aki közvéleménykutató és politikai stratéga - hangsúlyozta, hogy a döntést teljes mértékben ő hozta.

Conway valóban terhes munkát végzett, mivel a leggyakrabban ő állt ki sajtótájékoztatókra a Fehér Házban és kényszerült arra, hogy az elnök poltikai irányváltásait, döntéseit megmagyarázza. Számos esetben aközben tett erős kijelentéseket az elnök a Twitteren, vagy nyilvánosan, hogy ő éppen annak ellenkezőjéről beszélt újságíróknak.

A Conway-házaspár egyik, általános iskolás lánya az utóbbi időben a Twitteren hívta fel magára a figyelmet. Vasárnap azt írta a mikroblogban, hogy elege lett a közösségi médiából, és egy időre szünetelteti. "Kérem, ne gyűlöljék a szüleimet!" - írta a Twitteren.

A most 53 éves Kellyanne Conway 2016 elején még Ted Cruz, texasi republikánus szenátort támogatta, de később a Trump-kampány egyik vezető menedzsere lett, a Fehér Házban tanácsadóként pedig, elemzők szerint, az egyik leghatékonyabb munkatárs volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK