Kemény szabályokat és büntetéseket akarnak a németek

Wolfgang Schäuble, a német pénzügyminiszter a 27 európai pénzügyminiszternek írt levelében elmondta: teljes mellszélességgel támogatja az Európai Bizottság javaslatát, miszerint többmillió eurós büntetéssel sújtanák a deficitjük és államadósságuk csökkentésére képtelen tagországokat.
Kasnyik Márton, 2010. szeptember 27. hétfő, 08:21
Fotó:

A Financial Times értesülései szerint a Németország vezette csoport - amelybe beletartozik Hollandia és Nagy-Britannia, valamint az Európai Bizottság szakértői - keményen lobbizik a költségvetési fegyelmezetlenségek súlyosabb büntetéséért, miközben Franciaország és Olaszország szembehelyezkednek a szigorítással.

A brit pénzügyi lap által megszerett dokumentumok szerint a büntetés ennél keményebb formát is ölthet, hiszen van olyan javaslat is, amely szerint a nem elég szigorú költségvetési fegyelmet tanúsító országokat az úniós mezőgazdasági és strukturális támogatások megvonásával, sőt, az Európai Tanácsban gyakorolt szavazati joguk felfüggesztésével sújtanák.

A José Manuel Barroso és Olli Rehn által szerdán bemutatandó javaslatok szerint a GDP 60 százalékát elérő államadósság, és az 5 százalékos költségvetési hiány válna büntetendővé.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.27 08:31

Egyes országok eljátszák a "németek" pénzét és most a "Wehrmacht" lesujt. A német márka szerepét meg átvette a svájci frank ami igencsak idegesíti őket....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html