Keményebben fellépne az Európai Parlament a nemi erőszak ellen

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy terjesszen elő kötelező erejű jogszabályjavaslatot is magában foglaló átfogó uniós stratégiát, amely "megvédi a nőket és lányokat az erőszaktól", ideértve a szexuális zaklatást és mindenfajta nemi visszaélést - közölte az uniós parlament sajtószolgálata csütörtökön.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 26. csütörtök, 13:39
Fotó: Shutterstock

Az 580 támogató szavazattal, 10 ellenében, 27 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalás szerint az Európai Parlament képviselői úgy vélik: külön intézkedésekre van szükség amiatt, hogy az ilyen visszaéléseket kevesen jelentik be - írja az MTI.

A szexuális zaklatás elleni küzdelemnek ugyanis kulcsfontosságú része, hogy kezeljék az alacsony bejelentési arányt és a társadalmi megbélyegzés kérdéseit - olvasható az állásfoglalásban. (Pedofília: különös döntést hozott a Kúria.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2017.11.01 09:49

Kiegészítésként még annyit, hogy a nők részéről nem büntetendő cselekmény az, ha a férfi beleegyezése nélkül esik teherbe, és 18 évig "lehúzza"a férfit?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2017.11.01 09:44

Tisztelt Hölgyeim, és Uraim! Maximálisan elítélem az erőszak mindennemű formáját, különösen a kiskorúak ellenieket.
De teljesen más dolog! Egyáltalán nem akarok a nők ellen beszélni, de a napjainkban futó zaklatási hisztéria már engem, sőt jónéhány hölgyismerősömet is felzaklatja. Nem értem, értjük, hogy miért éppen most kell az ún. zaklatási ügyeket felhozni 10-20-30-40 év után? Eddig nem sérelmezte a nő? Amire hivatkoznak, hogy eddig nem merte, mert féltette a hivatását. Megtehette volna 20 évvel ezelőtt is a 30 évvel ezelőtt megtörténteket. HA megtörtént! Ennyi idő után bizonyíthatatlan a dolog, ha volt is valami! A másik oldalról nézve vannak az ügyeknek elévülésük. Ennyi idő után már rendőrségi ügyet sem csinálnék a dologból.. Hiszen jónéhány öregedő színésznőcske /no meg exhibicionista hölgy, aki az internetre, és az újságok címoldalára akar kerülni/ pénz, per, és figyelemfelkeltés szempontjából hozza elő a 30 évvel ezelőtti "zaklatást".
Hangsúlyozom, nőismerőseim véleményét is beleírtam ebbe a kommentbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html