Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az üzletemberekből és kormányzati tisztviselőkből álló, mintegy harminc fős delegációnak három tagja előadást is tartott volna, de biztonsági megfontolásból lemondták részvételüket a jövő hétre szervezett bahreini rendezvényen.

"Tudattuk az izraeli küldöttséggel, hogy szívesen látnánk őket, de úgy döntöttek ma reggel, biztonsági aggályok miatt nem jönnek, hogy látogatásukkal ne zavarják a többi 180 résztvevő országot" - idézi az MTI Jonathan Ortmanst, a szervezőbizottság elnökét. A konferenciát az amerikai székhelyű Globális Vállalkozói Hálózat (Global Entrepreneurship Network, GEN) szervezi Bahreinben április 15-től 18-ig.

Izrael azután mondta le részvételét, hogy a bahreini parlamentben elutasító határozat született ellene, valamint a helyi közösségi médiában és Manámában, a főváros utcáin is kisebb tiltakozások voltak a küldöttség érkezése miatt.

"Bahrein parlamentje kinyilvánítja, hogy Bahrein népe elutasítja az izraeli jelenlétet területén és földjén, és elfogadhatatlan számára minden olyan döntés, amely lehetővé teszi ezt a jelenlétet"- áll a parlamenti nyilatkozatban.

Izrael csak két arab állammal, Egyiptommal és Jordániával tart fenn hivatalos diplomáciai kapcsolatokat. Miri Regev kulturális miniszter azonban tavaly ellátogatott Abu-Dzabiba, az Egyesült Arab Emírségek fővárosába, Benjámin Netanjahu miniszterelnök pedig néhány órás villámlátogatást tett Ománban.