Keresztbe fekszik a NATO-ban Magyarország

A NATO-Ukrajna tanácsülések blokkolása mindaddig fennmarad, amíg nem tudunk megállapodni az elvett kisebbségi jogok visszaadásáról - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés keddi ülésén.
Szabó Dániel, 2020. március 10. kedd, 09:48
Fotó: kormany.hu - Illusztráció.

Napirend előtti felszólalásában arról is beszélt, hogy amikor erről a kérdésről beszélnek, a világpolitikában gyakran úgy állítják be Magyarországot, mintha ez egy oroszbarát politika lenne, ami "nevetséges".

Érthető, hogy több ezer kilométerre innen, "egy óceánnal odébb", más gondolati perspektívában, 150 ezer magyar kevésbé fontos, mint a geopolitika, de nekünk sokkal fontosabb ez a közösség, mint bármely geopolitikai megközelítés - magyarázta meg, miért fekszik keresztbe Magyarország az ukrán NATO-csatlakozásnak.

Szijjártó Péter közölte, március 26-án Budapestre látogat az ukrán külügyminiszter, akit az ukrán elnök azzal bízott meg, hogy próbálja meg a kétoldalú kapcsolatokat helyreállítani.

"Mi erre készen állunk", erre a találkozóra is ésszerű, józan észen alapuló javaslatokkal készülünk" - tette hozzá a miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.10 10:21

Helyes. A felforgató, egész világon háborúkat szító USA verje a csalánt a sajátjával, ne a mienkkel.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html