Kerülőút - merre járhatott Putyin?

Titokzatos kitérőt tett Vlagyimir Putyin orosz államfő repülőgépe, amelyen a G20-országok csúcsértekezletére igyekezett Hamburgba. Nincs hiteles magyarázat az 500 kilométeres kerülőre.
Barabás Júlia, 2017. július 11. kedd, 06:20
Fotó: Napi.hu

Az orosz elnöki repülőgép, fedélzetén Vlagyimir Putyin elnökkel jókora kerülővel érkezett meg a világ legbefolyásosabb országait összefogó a G20 hamburgi csúcsára - írta a gazeta.pl. A szokásos távolságnál nagyjából 500 kilométerrel többet tett meg, mert a pilóták elkerülték Fehéroroszország, Lengyelország, Litvánia, Lettország és Észtország légterét.

Az egyáltalán nem tipikus út azért tűnt fel a sajtónak, mert a Flightradar24 oldalán - amelyen szinte a világ minden repülőjárata követhető - kiszúrták a kerülőt. A Putyin gépének útvonala Moszkvából Hamburgba szinte teljes egészében Oroszország és a Baltikum felett haladt, elkerülve a NATO-országokat.

Eddig az orosz kormánygépek a megszokott, a legrövidebb úton repültek. A G20-csúcson Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője, akit az újságírók megkérdeztek az okról, csak annyit felelt: a legfontosabb az elnök biztonsága. - Az általunk választott eszközök tanácsosak voltak - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.07.11 17:22

"a pilóták elkerülték Fehéroroszország, Lengyelország, Litvánia, Lettország és Észtország légterét."

Naná. A Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállítót orosz verzió szerint egy ukrán vadászgép lőtte le, amelynek valódi célpontja az ebben az időben a szintén a közeli légtérben tartózkodó, Putyint szállító orosz kormánygép lehetett.

Nem mondom hogy ez a verzió igaz, mert senki se tudja, de mindenesetre ez magyarázatot ad a mostani kerülőre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2017.07.11 09:46

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html