Kész odadobni az oroszoknak a balti államokat Trump

Ha Donald Trump lesz az USA elnöke, akkor az amerikai hadsereg nem fogja automatikusan megvédeni a balti államokat egy orosz támadás esetén, előbb mérleglik, hogy teljesítették-e a "velünk szemben vállalt kötelezettségüket" - nyilatkozta a Republikánus Párt elnökjelöltje.
Napi.hu, 2016. július 21. csütörtök, 11:46
Fotó: MTI/EPA

Donald Trump ingatlanmágnás, az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje interjút adott a New York Timesnak, amelyben világossá tette, hogy ha megválasztanák, akkor az amerikai hadsereg nem feltétlenül fog segíteni más NATO-tag országoknak egy külső támadás esetén. Elismételte korábbi álláspontját, miszerint a szövetségi rendszer tagjainak jobban osztozniuk kell a védelmi költségeken.

Trump úgy véli, hogy az USA szövetségesei megértenék, hogy új módon kell hozzáállniuk a közös védelemhez, ami azt is jelenti, hogy amerikai elnökként kész lenne felmondani olyan megállapodásokat, amelyek szerinte túl nagy terhet raknak az USA vállára.

Gazsulálni kell!

Persze előnyben részesítené a meglévő megállapodások fenntartását, de csak akkor ha egyes meg nem nevezett államok befejeznék, hogy az amerikaiak bőkezűségére hagyatkoznak.

Homályos választ adott arra a kérdésre, miszerint az amerikai hadsereg automatikusan megvédené-e a balti államokat egy orosz agresszió esetén. Ha teljesítik velünk szemben vállalt kötelezettségeiket, akkor a válasz igen - jelentette ki.

Söprögessen mindenki...

A hét végi törökországi puccskísérlettel kapcsolatban feltett kérdésre adott válaszából kiderült, hogy ha megválasztják, akkor nem fog nyomást gyakorolni a tekintélyelvű rendszerek vezetőire annak érdekében, hogy befejezzék politikai ellenfeleik megleckéztetését vagy az emberi szabadságjogok korlátozását.

Szerinte az amerikaiaknak saját házuk táján kell rendet teremteniük, mielőtt beleszólnak más országok belügyeibe. Nem hiszem, hogy jogunk lenne leckét adni bárkinek. Hogyan oktathatnánk ki másokat, amikor az USA-ban hideg vérű gyilkosok rendőröket lőnek le? - tette fel a szónoki kérdést utalva az elmúlt hónapok erőszakos cselekményeire.

Csak ha hasznát látjuk

Trump megjegyezte, hogy kész félretenni a Republikánus Párt hagyományos elkötelezettségét az USA második világháború után követett erős nemzetközi szerepvállalása mellett. Ezzel szemben kizárólag az ország gazdasági érdekeit figyelembe vevő külpolitikát folytatna.

A béke fenntartásában és az emberi jogok védelmében játszott amerikai szerepet - beleértve a nukleáris elrettentést is - csak annyiban tartaná fenn, amennyiben az valamilyen formában gazdasági hasznot hozna az USA-nak.

Elismételte azt a fenyegetését is, hogy visszavonná az amerikai katonaságot a világ különböző pontjairól. Ezzel korábban is kicsapta a biztosítékot az erős külső biztonsági kockázatoknak kitett Japánban és Dél-Koreában.

Jól megkapta!

Kipfujolta a közönség Ted Cruz texasi szenátort a republikánusok konvencióján, mert nem volt hajlandó egyértelműen támogatásáról biztosítani Donald Trumpot. Cruz is indult a párt elnökjelöltségéért, ám alul maradt az ingatlanmágnással szemben, aki az ellene folytatott kampányban csak "hazudós Tedként" emlegette.

A texasi politikus gratulált volt ellenfelének, ám beszéde többi részében a nevét sem említette. Fellépése vége felé a közönség Trump-párti része követelni kezdte, hogy mondja ki az elnökjelölt nevét, de nem tette meg. Cruz két nappal korábban jelezte Trumpnak, hogy nem fogja nyíltan támogatni - tudta meg a Bloomberg Jason Johnsontól, a szenátor stratégiai tanácsadójától.

Szemben Cruzzal Marco Rubio, egy korábban szintén esélyesnek tartott republikánus elnökjelölt-aspiráns támogatásáról biztosította az ingatlanbefektetőt 83 másodperces videoüzentében. A kampány hevében korábban zsebtolvajnak minősítette Trumpot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2016.07.23 16:22

@foldnyuzo: Szerintem vicces :)
mlb a napi bunkoja, egy igazi kis agyatlan troll, aki a cikkekhez meg veletlenul sem szol hozza, csak kifejezetten par ember hozzaszolasaira probal valamit bebofogni. Aztan a sajat hulyesegeibe annyira belekavarodik, hogy a begozolt agyaval mar azt sem fogja fel amit o irt. Kituno pelda ra amit a masik topicban muvelt :D

Bohocnak kisse bunko ugyan, de azert vicces, ugyhogy remelem meg sokaig szorakoztat minket :))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.07.23 14:45

Kis gyűjteményem mint jellemrajzot ajánlom a figyelmetekbe!

"mindenki hülye, dühükben őrjöngenek, velejéig romlott, liberálnáci, saját magadat is meghazudtolod, csóri migráncsImádóm, imádom amikor rosszindulatú 'emberek' utálnak, neked aztán van bőr a pofádon, ritka egy undorító jellemtelen féreg vagy, szerencsétlen hazudozó, hazátlan kis hülyegyerek, csak a nagy pofád van meg, ész meg nuku, csórikám, gazdasági migráncska, kis csicska vagy , magyargyűlölő féreg usw.

Ez az ember egyszerűen pszichiátria eset. Még nem lövöldöz a Meki előtt, de ezt az ő állapotában nem lehet kizárni. Mindenütt a magyarságra leselkedő ellent lát. Az ilyen előbb-vagy uóbb úgy érzi cselekednie kell.
Minden válaszon irtóan felhúzza magát és teljesen bele éli magát, hogy tennie kell valamit
Nem kell az ő mélységeibe lemenni annál minden hozzászóló többet érdemel.
Egyszer már mondtam, de lehet, hogy többször azt a javaslatot, hogy fogjunk össze és zárjuk ki a vitából. Jelezni lehet, hogy olvastuk de válaszra sem méltatjuk. Elmebajossal a vita nagyon bajos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.07.23 13:39

@MLB2016:

A te világod....úristen....egy vicc!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

INRI, 2016.07.23 13:26

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.07.23 13:24

@MLB2016:

Jelezted - és most megdicsőültél.

Jól van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html