Két év múlva bárki utazhat az űrbe

Az Amazon alapítója és vezetője, Jeff Bezos évente egymilliárd dollár értékben ad el Amazon-részvényeket, hogy finanszírozza a Blue Origin nevű vállalatának működését. A cél az, hogy embereket küldjenek az űrbe – írta a Bloomberg alapján az Investor.hu.
Domokos László, 2017. április 9. vasárnap, 16:55
Fotó: Napi.hu

A világ egyik leggazdagabb emberének számító Bezos egy konferencián jelezte, amióta egy évtizede elindította a Blue Origin projektet, folyamatosan forgatja vissza az Amazonon keresztül megkeresett pénzét. A cég tervei szerint 300 ezer dollárért mehetnének majd fel magánszemélyek az űrbe egy gyors utazásra.

Az űrturisták egyébként igen kedvező körülmények között nézhetnének körül az űrben, mivel Bezos közlése szerint a kapszulák az űrutazás történetének legnagyobb ablakaival lennének felszerelve, ráadásul a kialakításuk során éttermek és szállodák dizájnjait veszik alapul. A terv szerint a cég két éven belül embert küldhetne az űrbe - írta a portál.

Bezosnak igen erős versenytárssal kell szembenéznie, mivel az Elon Musk vezette Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX) már a jövő évben két turistát küldene fel egy Hold körüli utazásra.

A Blue Origin New Shepard rakétája 2015 novembere óta már ötször hajtott végre Föld körüli repülést.

HOZZÁSZÓLÁSOK