Két merénylet Bagdadban, rengeteg halott

Két pokolgépes támadás történt szombaton Bagdad egyik belvárosi piacán, kioltotta legalább 21 ember életét és negyvennél többet megsebesített - közölte a rendőrség és a mentőszolgálat.
Inforádió, 2016. december 31. szombat, 13:40
Fotó: Napi.hu

A robbanások egy gépkocsialkatrészekkel kereskedő boltnál történtek a reggeli órákban, amikor általában zsúfolt a piac. Az egyikek állítólag öngyilkos merénylő okozta, a másikat pedig a helyszínen elhelyezett pokolgép. Egyelőre senki sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy a múltban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet több pokolgépes támadást hajtott végre az iraki fővárosban.

Az elmúlt hónapokban a szervezet jelentős területeket veszített a 2014-ben elfoglalt északi és nyugati országrészben. Az iraki hadsereg két napja újraindította offenzíváját a dzsihadista szervezet utolsó ottani fellegvárának számító Moszul felszabadítására. A hadműveletben terrorellenes egységek és a rendőrség vesz részt. A moszuli offenzívát az Egyesült Államok légiereje és a kurd erők is támogatják.

HOZZÁSZÓLÁSOK