Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A sziléziai bányászok egy csoportja Katowicében két bányában szeptember 21-én munka után nem jött fel a bánya mélyéről. A föld alatt kezdték meg sztrájkjukat tiltakozásul az ellen, hogy Mateusz Morawiecki miniszterelnök kérésük ellenére nem volt hajlandó találkozni velük, hogy a jövőjükről tárgyaljon - adta hírül az onet.pl.

A munkabeszüntetésről az Augusztus '80 szakszervezett adott tájékoztatást. Az érdekvédők később döntik el, hogyan folytatják akciójukat, azaz mikor és milyen formájú tüntetést szerveznek. Ugyanakkor aláhúzták, hogy mivel számos társuk a föld alatt maradt, a legfontosabb a biztonságuk biztosítása, mind a protestálóké, mind a csapat többi tagjáé.

A Lengyel Bányászati Csoport (PGG) információja szerint a föld alatti akcióban 65-en vesznek részt. A sztrájk két bányában, a Wujek és a Ruda bányában folyik, de ezeknek több részlegük is van, ezért nem tudták megadni, pontosan hányan maradtak a föld alatt. Eközben elkezdődtek a demonstrációk a Halemba és a Pokój bányában is, ezekről egyelőre nem érkezett bővebb információ.

Ha a bányászok továbbra is lent maradnak, minden esetben lemegy hozzájuk a bánya igazgatója, hogy jobb belátásra bírja őket. A Wujek és a Ruda bányát még ebben az évben fel akarják számolni. Miután a sziléziai lakosok nem fogadják el ezt a döntést, a tervet meg sem mutatták a szakszervezeteknek. Válaszul az érdekvédők ki akarják terjeszteni a földalatti akciót és péntekre nagy tüntetést szerveznek.