Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az euróövezeti feldolgozóipar Reuters kezelte beszerzőmenedzser-mutatója júliusra 46,3 pontra emelkedett a júniusi 42,6 pontról. Az index júliusban tizennegyedik hónapja jelezte 50 pont alatti értékkel a teljesítmény csökkenését, de tizenegy hónapon belül a legkisebb visszaesésről tanúskodott az előző hónaphoz képest - írja az MTI-eco.


A februári 33,5 pont volt a legalacsonyabb a felmérés 12 éves történetében, a júliusi pontszaporulat viszont a második legnagyobb. A jövőre nézve főleg az ad reményt, hogy júliusban a termelés és az új megrendelések részmutatói javultak a legjobban, közel kerültek a stabilizálódáshoz.


A német mutató júliusra - tíz hónapon belül a legkisebb visszaesést jelezve az előző hónaphoz képest - 45,7 pontra emelkedett a júniusi 40,9 pontról. A francia index 48,1 pontra, tizenhárom havi csúcsra nőtt 45,9 pontról, míg az olasz mutató 45,4 pontra, tizenegy hónapon belül a legmagasabbra kúszott a júniusi 42,7 pontról. A német index januárban, a francia februárban, az olasz pedig márciusban érte el a mélypontot.