Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Csökkentette a német kormány arra vonatkozó terveit, hogy a negyedik negyedévben milyen mennyiségben adna el állampapírokat. A közlemény szerint a szövetségi költségvetésben bekövetkezett "kedvező fejlemények" indokolják a lépést - írta a Bloomberg.

A mostani tervek szerint az év utolsó három hónapjában 60 milliárd euró értékben adna el kötvényeket Németország - ez 29 milliárddal kevesebb mint a tavaly decemberben tervezett mennyiség.

Jelenleg kockázatkerülés és a német állampapírok iránti erőteljes és stabil kereslet jellemzi a piacokat - mondta Carl Heinz Daube a német államadósság-kezelő vezetője. A módosítással az idei teljes jegyzési mennyiség 312 milliárd eurót tehet ki, szemben a tavaly év végi prognózis 343 milliárdos értékével és a tavalyi 323 milliárdos jegyzéssel.

Németország adóbevételei a pénzügyminisztérium szeptemberi közleménye szerint 3,6 százalékkal voltak magasabbak augusztusban az egy évvel korábbi azonos időszakinál, a pénzügyminiszter szerint az idei szövetségi hitelfelvételi igény akár 50 milliárd euróra is csökkenhet az év eleji 86 milliárdos előzetes becslésekkel szemben.

Az államadósság-kezelő bejelentése szerint az előzetes tervekkel ellentétben mégsem kínál eladásra 30 éves lejáratú állampapírokat októberben, illetve csökkenti a 2012, 2015 és 2020-as lejáratú kötvények jegyzési mennyiségét is.