Kevesek a magyarok Azerbajdzsánnak

Azerbajdzsán nem csupán Magyarországgal erősíti kapcsolatait a kelet-közép-európai régióban, úgy tűnik, a szlovén-azeri viszonyt hasonlóan fontosnak tartja.
NAPI, 2013. február 26. kedd, 11:58
Fotó: Napi.hu

A gazdasági kapcsolatok felpörgetéséről tárgyalt Ljubljanában Kamaladdin Heydaro, Azerbajdzsán rendkívüli ügyekkel foglalkozó minisztere és Jenez Jansa szlovén miniszterelnök. Az egyeztetésen a felek folytatták azt a tárgyalássorozatot, amelyet Jansa azeri látogatásán kezdtek január közepén - számolt be a hivatalos közleményről a Slovenia Times hírportál. A két politikus elégedetten állapította meg, hogy máris több megállapodást sikerült tető alá hozniuk a nemzetközi kereskedelmi forgalom erősítésére, amelyek lefektetik a jövőbeni üzleti együttműködés jogi és adminisztratív alapjait.

A szlovén kormányfő elképesztően pozitívnak tartja, hogy a két ország kormánya közös gazdasági bizottságot hozott létre. A testület ősszel ül össze először Szlovéniában, és semmi perc alatt elkészíti a kooperációt formába öltő közös projektek tervét. Heydaro, aki kisebb üzleti küldöttég élén érkezett a szlovén fővárosba, elsősorban a turizmus, a pénzügyi befektetések és az élelmiszeripar területén lát lehetőségeket a kooperációra. Jansa üdvözölte Baku törekvését arra, hogy Azerbajdzsánt gyors gazdasági fejlődéssel az euroatlanti integráció részévé tegyék.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ZalanIvan, 2013.02.26 12:49

Bennünket átvertek már megint. Ezek mindenkivel jó kapcsolatot akarnak kialakítani. Lehet tanulhatnánk tőlük?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.02.26 12:22

A baltás gyilkos nem volt elég?
Mi kell még?
Mit akarnak?
Nem vettek még magyar államapírt sem milliárdokért?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html