Kiábrándító lett a német és a francia GDP-adat

Bár Németország és Franciaország gazdasága is bővült a tavalyi utolsó negyedévben, ám a GDP-növekedés mindkét esetben lassult, és egyik országnál sem érte el az elemzők által várt szintet.
NAPI, 2011. február 15. kedd, 08:20
Fotó:

A német GDP 0,4 százalékkal nőtt a megelőző negyedhez képest - ez elmarad mind az elemzők által várt 0,5 százaléktól, mind a harmadik negyedév 0,7 százalékos növekedési ütemétől. Éves összehasonlításban 4,0 százalékkal növekedett a német gazdaság. Elemzők szerint főleg a külkereskedelmi mérleg többlete adja a német gazdaság növekedését.

Franciaországban 0,3 százalékkal bővült a GDP, ami szintén elmarad a 0,6 százalékos elemzői konszenzustól; az égész évben 1,5 százalékkal nőtt a francia gazdaság. A legerősebben, a harmadik negyedhez képest 0,9 százalékkal belső fogyasztás erősödött.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.15 08:40

Junius óta vagy 10%.-ot erősödött az Euro a dollárhoz képest ami nem éppen jó az exportnak...vagyis nagy csoda nem történt...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html