Kiábrándította a piacokat a Fed döntése

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott irányadó rátáján (0,00-0,25 százalék) a Fed és az előjelezések szerint könnyen lehet, hogy egészen jövő tavaszig nem is fog.
NAPI, 2011. november 2. szerda, 18:44
Fotó: Napi.hu

A jegybankárok úgy vélik, hogy a gazdaság jó irányba tart: az átmenetileg ható lassító tényezők fokozatos eltűnésének köszönhetően a harmadik negyedévben gyorsult a növekedés. A döntéssel nem minden jegybankár értett egyet. Charles Evans, chicagói Fed kormányzó további monetáris lazítást sürgetett.

Az amerikai jegybankárok úgy látják, hogy valamelyest javult a gazdaság helyzete a legutóbbi kamatmeghatározó ülés óta, amit elsősorban a kedvezőtlen hatásokkal járó tényezők fokozatos letűnésével indokoltak. Ezzel együtt a munkaerőpiaci problémák továbbra is súlyosak: a foglalkoztatottság a szükségesnél lassabb bővül, a munkanélküliség pedig nem csökken (hónapok óta 9 százalék felett tartózkodik).


Jó jel viszont, hogy a beruházási és a fogyasztási hajlandóság élénkül, ami különösen fontos egy olyan gazdaság számára, ahol a fogyasztás adja a GDP csaknem kétharmadát. Az energia- és nyersanyagárak csökkenésének köszönhetően enyhült valamelyest az inflációs nyomás, a hosszú távú inflációs várakozások pedig továbbra is stabilak - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

teufel, 2011.11.02 23:24

komoly kiábrándultság: magyar tőzsde miínusz 5 %, usa tőzsdék +2% aki írta ezt a cikket nézett chartra?? vagy csak a nemzeti hírügynökség által kiadott anyagot kopipésztelte
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html